Selimiye Anadolu Lisesi

WEB https://767041.meb.k12.tr
Adres : ONAT KUTLAR MAH. 55030 NOLU SK. NO 3 ŞEHİTKAMİL / GAZİANTEP
VİZYON : Selimiye Anadolu Lisesi olarak Milli Eğitim Temel Kanununda öngörülen genel amaçlar ile Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda: yurtsever, yaratıcı ve özgürce düşünebilen, ulusal ve evrensel değerlere bağlı, sürekli gelişen öğrencilerin yetiştirilmesini ve çalışanların demokratik bir iletişim ağı ile en yüksek verimliliğe ulaştırılmasını sağlamak.
MİSYON : Bulunduğu çevredeki bireyin hak ve düşüncelerine saygı duymayı öğretmek için gerekli ortamı hazırlamak. Davranışlarının sorumluluğunu alabilen bireyler yetiştirmek. Etkin ve aktif öğrenmeye özendirmek, öğrenmeyi öğretmek. Sanat, spor ve bilimde gelişimi teşvik etmek. Dürüstlük , arkadaşlık , dostluk , iyilik, paylaşma gibi duygularını geliştirmek. Öğrencinin, okula aidiyet duygusu kazanmasını sağlamak. Çevreye karşı duyarlı bireyler yetiştirmek. Yüksek ögrenime geçiş için rehberlik etmek ve hazırlamak. Araştırma,keşif ve yaratıcılığın gelişmesini sağlayacak çevre oluşturmak. Ögrencide bağımsız çalışma ve grup çalışması bilinci oluşturmak. Herkesin öğrencisi olmak istediği mezuniyet sonrasında da öğrencilik ruhunu ve beraberliğini yaşatan bir okul olmak.
BAŞARILAR : 2021 YILI TÜBİTAK 2204A BÖLGE FİNALİ 2 PROJE,2022 YILI TÜBİTAK 2204A BÖLGE FİNALİ 3 PROJE, OKUL SPORLARI(DART, TEKVANDO, BİLEK GÜREŞİ DERECELERİ..)

Isınma : DOĞALGAZ
Servis : YOK